Az olasz környezetvédelmi miniszter, Sergio Costa osztotta meg a hírt facebook-ján, miszerint Szardínia partjainál egy nagy ámbráscet tetemét mosta partra a víz, melynek boncolásakor sokkoló kép tárult a tudósok szeme elé: a méhében fejlődő, szintén halott magzata mellett gyomrában 22 kg-nyi műanyagszemét gyűlt össze.

írja a hu.euronews.com .

Jogosan vetődik fel a kérdés, miszerint vannak még valóban, akik nem tartják globális problémának a környezetszennyezését?
Miért?

A vízi hulladék hatással van az összes tengeri élőlényre, nem csak Olaszországban. Mégis sokan a “könnyebb” , “olcsóbb” utat választják és szemetesnek használják a tengereket, óceánokat.

A világ minden országának kötelességének kéne lennie, hogy felvegye a harcot a műanyagok ellen! Szárazföldön és vízen is!

Az elmúlt években a ” kényelem ” jegyében a hosszútávú koncepció és előrelátások nélküli, világszerte számtalan gyárak folyamatos munkálata, rohamos módban ellepték a bolygónkat a több száz év alatt lebomló gyártmányaikkal.
A gyártók nem veszik számba, hogy milyen következményei lehetnek a műanyagok ilyen gyors termelésének és ennek az árát most ez a vemhes bálna fizette meg. És még mennyi mindenről nem tudunk.

Miniszteri tanács segítségével Olaszország nagy erőkkel azon lesz, hogy felszámolja a környezetükben lévő vizi hulladékokat. Szóval valami elkezdődött.

2021-re szól az új Európai Irányelv, amit elfogadtak, miszerint betiltanák az eldobható műanyagok használatát és kereskedelmét!
Olaszország ígéri, hogy az elsők között lesz a végrehajtásban.

Sergo arra kér minden polgármestert, hogy hirdesse, írja alá az eldobható műanyagok tilalmát és csatlakozzanak az elvhez!

Elkezdődött az eldobható műanyag háború. És nem állunk itt meg!

nukutabu