kép forrása: blikk.hu

Vége lehet a VV-nek? Lehet ez volt az utolsó csapat és végleg bezárja kapuit az őrültek háza?

Nem kevés évet tudhat a háta mögött a Való Világ néven futó valóság show, ami a kezdeti sikerek lendületével arányosan évről-évre veszítette el nézőközönségét. De így is 9 évadot sikerült elindítani, végső elkeseredésében már úgy, hogy az egykori konkurens műsorral, a Big Brother-rel összefogva próbálták visszaszerezni régi fényüket, vagy talán újat szerettek volna alkotni. Az utóbbi végülis sikerült, de nem jó értelemben, ugyanis a BB licenc megvásárlása sem hozta meg a hosszan tartó sikert.
Lehet, hogy végleg leenged ez a lufi?

Érdekességek a VV életéből

2002-ben indult Magyarországon, leverte a BB2 konkurens műsorát népszerűségével, a VV3 elérte a 2 milliós nézettséget. Pár évet vártak, majd folytatták a VV4-gyel, és 2010-ben a finálé elérte a 2.3 milliós nézettséget. VV6-tól már az RTL II-n volt látható a reality show, a statisztikai számok számottevően csökkentek.

A szériák nyertesei:

  • VV1: Szabolcs
  • VV2: Laci
  • VV3: Miló
  • VV4: Alekosz
  • VV5: Attila
  • VV6: Aurélio
  • VV7: Robin
  • VV8: Soma
  • VV9: ?


Nem tudom eldönteni, hogy valóban az ott látott viselkedésformák jellemzik e a jelenlegi adott társadalmi réteg egy részét, vagy ez már egy rosszul megrendezett és időzített forgatókönyvírói túlgondolás?
Mindenesetre valamit nagyon elrontottak, mert már én sem bírom nézni. És ezzel nem vagyok egyedül.

A nézettségi statisztikák szerint jelenleg alig pár ezer ember nézi a kultúrlakókat, azok is fiatalok.

forrás:
http://nmhh.hu/cikk/199516/Valo_Vilag_9__Barometer#sum_011319Mi változott az évek alatt?

Már nincs nagy igény az ilyen fajta túl játszott, negatív, görbe tükröt mutató bohóckodásra, az emberek jobban kedvelik a főzős, sportos, vetélkedős műsorokat. Be kell látni, változnak az idők.
A szereplők személyisége, viselkedése határozza meg a műsort, ami a jelek szerint, nem a legbizalomgerjesztőbb.

Pedig az alapkoncepció nem rossz. Sok nyeremény, könnyű meggazdagodás ígérete, rengeteg új élmény, kreatív programok, ingyen kaja, pia, ingyen lakhatás határozatlan ideig, ismertté válás lehetősége, persze nem mindegy milyen formában.

Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok egy prűd típus, de a mostani VV már nekem is a ciki kategóriába tartozik. Aztán lehet, hogy én is csak öregszem.

Hivatalos hír nincs az ügyben, de kíváncsian várom az új fejleményeket a jövőt illetően.

nukuTabu