A legtöbbször az anyák lelkivilága, helyzete, sorsa foglalkoztatja az embereket. Mi nők többnyire amúgy is szeretünk beszélni az érzéseinkről és jobb kint, mint bent alapon működünk, míg a férfiak nagy része, nem feltétlen osztja meg az érzelmes oldalát még a legjobb barátaival sem.

Nem akarják lejáratni az asszonyt, vagy csak egyszerűen félnek, vagy talán eszükbe sem jut,hogy beszélgetni, tanácsot kérni akár tőlük is lehet? Akkor nem is bíznak meg annyira mégsem az illetőben? Vagy túl bonyolultnak látják bele kezdeni?

Mivel nem vagyok férfi, ezt nem tudhatom. Én pár olyan dologról merek csak nyilatkozni, amit tapasztalok a páromon vagy a családom, környezetem férfi tagjain.

Az érzéseink azonosak

Bár azt észre vettem, minden ember azonos dolgokat képes érezni, más- más szituációtól. Inkább a lereagálása a dolgoknak az, amikben különbözünk és ezáltal alakul a forgatókönyvünk, és így a családunk élete is.
Rajtunk felnőtteken áll, milyen hangulatot teremtünk. A férfiak is emberek és kimutatott érzelmekkel, vagy anélkül, de nekik is nagy változás az életükben az a tény, hogy apákká váltak.

Bár a kötődés anya és gyermeke között a hasban kihordás opció miatt valóban nagyobb, de nem szabad elfelejteni, a gyermekvállalás két ember döntése, mindenkire hatással van.

Apai feladatok

Ahhoz, hogy a család fenntartása jól működjön, az apának el kell tartani azt. Meg akar adni mindent ösztönösen a nőnek és a gyermeknek is. De még annál is többet! A nők kitűzött céljai a féfiak számára teher lehet, hiszen azt érzik, nekik kell mindenre előteremteni a pénzt, hogy teljesítsék párjuk kívánságait.
Életmódot kell váltania, ha a régi olyan volt, ami nem összeegyeztethető azzal, hogy pl: együtt fürdessen, altasson, tartalmas időt töltsön a családdal. A nőnek igenis jól esik, ha együtt élik át az új pillanatokat, igazából a gyerekre sem káros.

Mi anyák elfelejtjük néha, hogy a munka is volt igenis nagyon fárasztó egy-egy napon, és a 8-12-16 óra elteltével már csak az ágyat kívántuk. A férfival lényegében fogalmunk sincs, hogy mi történik a munkahelyén, milyen ingerek érik, de elvárjuk, ha hazaér -és miután már jó sok órát a gyerekkel, vagy gyerekekkel vagyunk, -kabát le , egyen és vegye át a csapatot. Mert ez nekünk, igenis jár. De gondoljuk csak magunkat a párunk helyzetébe.

Saját helyzetünkből kiindulva és átgondolva a maindennapjainkat, szegény párom megérkezik meló és ‘majd egy órás vezetés után és nem kap levegőt, nincs megállás. Újabb energiasokk. Arról nem is beszélve, hogy aludni sem tud egy jót és mást is dolgozik itthonról. Mindezt értünk és persze valahol, maga miatt is. Ismerős? Lehet, hogy az, de nem normális.

Kompromisszum

A kompromisszum rész itt vált számomra jelentőssé, ezekről jó beszélni és ha bármelyik fél úgy érzi, hogy most kicsit lazítana, besokallt és nem azért mert nem szereti a gyerekeit, a családját, csak egyszerűen önmagán kívül mindenkire igyekszik figyelni huzamosabb ideig. Ez kő kemény energiaveszteség.
A feltöltődésben segíteni kell egymást, meg kell oldani a problémákat, hiszen közösek. De ez oda-vissza kölcsönös oda figyeléssel működik csak!

És akkor itt még nincs vége a férfi megpróbálkoztatásainak

A nőnek értelem szerűen a prioritása megváltozik , amint anya lesz. Akin egykoron nem kellett osztozni, most nem az összebújással és tipp-topp külsejével, hobbijával, munkájával, szórakozással fogja tölteni az ideje egy részét, hanem egy teljesen más szerepet kap. 0-24 készenlétet, aggódást, kérdéseket a fejben. Már minden a piciről szól. Tényleg minden.

Pedig a szex nagyon fontos! Nem csak a férfinak, a nőnek is,valószínű Te is észre vetted már magadon. Persze a gondolkodó férfi kivárja azt az időt, amikor már ismét rá tud csatlakozni szülést követően a szerelmére és nem csinál zsarolást a helyzetből, mert nem bírja ki. Vannak speciális esetek, amikor a nő hormonális változásának köszönhetően alacsony a libidója, ezt az okos férfi figyelembe veszi és helyén kezeli.


Ha nincs más opció, merem állítan, sok férfi ajánlja a pettinget és orális szexet. A nők meg azt kérik, akkor teremtsék meg a körülményeket hozzá! Beindító masszázs, léleksimogató beszélgetés, meglepetés… HÓDÍTÁST!
Valamit, valamiért!
Már is van a párnak egy közös programja, amit mind a kettőjük számára feladat lesz tökéllyé fejleszteni , hogy mind a ketten élvezhessék és újra egymásra találjanak., ha a mindennapi életben el is mentek már egymás mellett.

Valami nincs rendben, vedd észre

A kimerültség és minden nehézség ellenére, észnél kell lennie a nőnek,mert a párja kirekesztetnek is érezheti magát. Nem mindenki tud egyből azonosulni az apa szereppel. De ez nem szabadna, hogy rossz legyen, hogy ezen a nő megsértődjön és “hisztizzen”, tovább kell látni.. Nem biztos, hogy beszél róla a férfi, sőt általában hallgat, csak a cselekedetei, szavai jelzik, hogy valami nincs rendben. De ha oda figyelünk a másikra, akkor észre lehet venni, a másiknak segítség kell. Lehet ő maga sem tudja, hogy mi a problémája, csak azt érzi, valami nem jó helyen van benne..

Ha a saját bajunkkal vagyunk elfoglalva, akkor persze vita vitát és veszekedést szül, lényegében a semmiről. És így mérgesedik el az egykoron lángoló szerelem tomboló tűzzé és persze mind kettő bánatára nem a szexben vett értelemben. A szerelmet égeti el. A közös élhető élet reményét.

“Egyikünk mindig maradjon higgadt.. ” Mi így passzolgatjuk a stressz labdát. Aztán valahogy csak kidurran!
Valószínű idő, megértés, kompromisszum kell, sok kommunikáció, odafigyelés, humor, tök mindegy mi van..

Otthoni praktikák

Persze könnyű ezt mondani, tisztában vagyok vele. Mi párommal azért is találtuk ki, azaz pontosan Ő, hogyha egyikünknek “agymenése ” lenne, akkor abban a pillanatban menjen a másikhoz és csókolja meg, akármit is csinál. De nem ám puszikát kell adni , igazi nyelves csókot kell ám!
Nálunk ugyanis feltűnően lecsökkent a száma a csókolózásnak is.

Na ennek a csókos játéknak mondhatom nagyon jó hatása volt. Az első ilyen próbálkozásom akkor történt, mikor megláttam reggel a kupis nappali-konyhát és elöntött a sz*r a szó szoros értelmében, meg átvittben is.

Felrohantam magamban fortyogva a dolgozó szobába, ahol éppen belemélyült a gépekbe, rám nézett, láttam a szemében a meglepődést, sejthette mire készülök, elmosolyodott.. én meg átmentem szégyenlős kislányba a “majdnemházissárkányból”, vörösödtem ,jobbra-balra néztem.. Teljesen lefagytam, de megtörtént és egész napra feltöltött. Nagyon régen nem éreztünk ilyet, annyira beszívott az élet a gyerek(ek) után. Később egyértelmű mi tette tökéletessé az éjszakáinkat.

A közös zuhanyzások is jótékony hatással bírnak. Sejtelmes fények, összebújás, vízcsobogás, csend.. és folyik rátok a víz… egy hullámhosszra visz.
Próbáljátok ki!

Vannak már célzottan pároknak szóló könyvek is, amik utasításait követve, sok új közös élménnyel lehetünk gazdagabbak.

Sőt, állítólag minden héten “kötelező” 1 közös program beiktatása, hogy kapjon a kapcsolat egy kis pluszt. Egy kedves ismerősöm szerelem szerdát tart a párjával. Amikor mesélte, nagyon megfogott. Persze gyerekek mellett kivitelezni nem is olyan egyszerű, de egy próbát meg ér.

folyt.köv.